Dieren

Niels en Ace in hun weiland met zonsondergang

Onze dieren

De paarden: Ace en Niels, 2 ruinen van 16 en 18 jaar oud. Niels is een eigenwijze Haflinger en Ace een onzekere Quarterhorse maar beiden superlief.

De geiten: Kaatje, een 6 jaar oude landgeit, Ini Mini en Joepie, geitje en bokje van het dwerggeiten ras. Ini Mini al een bejaarde dame, Joepie een nog jonge heer.

Dan zijn er nog onze 7 poezen waarvan een aantal bejaard die af en toe een frisse neus halen maar meestal liggen te slapen. De wat jongere poezen zullen af en toe wel uit het mais komen om over het terrein of in het weiland een sprintje trekken of boompje te beklimmen.

Onze haan en kippen zitten tijdens het seizoen in een ren.

Al onze dieren zijn afkomstig uit situaties waar ze ‘overbodig’ waren. We hebben ze dus niet speciaal voor de gasten/kinderen aangeschaft.

Het voeren doen we zelf omdat we precies weten wat en hoeveel ze mogen hebben. Als kinderen het leuk vinden mogen ze altijd meehelpen.

Verder wonen op het kampeerterrein nog tal van andere dieren zoals bv de mollen, vogels, wespen, meikevers, spinnen etc. Ook al deze dieren behandelen we met respect en doden we niet.

Ik ben dan ook geen voorstander van zgn wespenvangers of kleefstrips voor vliegen. Er zijn ook alternatieve manieren om de ‘hinder’ van een dier te beperken waar ik graag advies over geef.

Kaatje, Ini Mini en Joepie in hun wei
De kippen die in onze tuin rondscharrelen
We gaan met respect om met alle grote en kleine dieren op het terrein